Ubat Jerawat paling berkesan!

Assalamualaikum wbt

It takes me quite some time to actually begin and started to write my first post. I find it hard to get my perfect first post! hahaha xdela perfect pon but I just dont know what to write and what is the most suitable post to begin with..

Well, alhamdulillah after quite some lonnngggggg time jugak la. I finally find my first topic to begin with. After I shared a post on Facebook from my experience on how I manage to KILL all my acne (jerawat batu batan), lots of people came to me and ask the effectiveness of the product, how to use it? when to use it? is it safe? etc..etc..

So I think it’s best for me to share my experience with all of you here. Siapa yang nak cuba dan nak tahu pengalaman saya atau just nak tau info2 je boleh laa baca ye.. (p/s: I do not receive any royalty or some amount of money of gift from the company.hahaha I was just sharing to all of you out there so that you can have smooth and clear face too!)

Back in 2009 to 2011, I had a severe skin problems. I can’t seem to find the best and suitable skincare for me. Dah cuba tons and tons of skin care products but nothing seems to works. Semua products dekat farmasi yang label acne/oily acne/ SEMUA dah try! name it.. Neutrogena, Biore, Ponds, T3, Fair and Lovely, Himalaya, Clean & Clear (clean je clearnye xjugak), Nivea, Garnier etc… banyak la juga dah try sepanjang 3 tahun tu. Almost semua yg dekat farmasi tu I dah try but nothing seems to work. Jerawat batu2 tu ya ampun mmg berbatu mcm cendawan tumbuh selepas hujan lahh.

After that, I started to use my wonders from heaven “DALACIN T”

dalacin-t6001pps0
It comes in a liquid and gel. Both carry the same purpose. You can buy any of these.

Dalacin T ingredients? Is it safe?

Dalacin T contains clindamycin phosphate. Apa itu clindamycin phosphate?? guna untuk ape? chemical ke? bahaya chemical kalau letak dekat muka kn? ?????

FYI penerangan ringkas ok, clindamycin ni mcm sejenis antibiotic untuk melawan bacteria jerawat. Dia akan menghalang bacteria2 ni daripada menghasilkan protein (protein in which essential to them) jadi kalau dah protein ni tak ada.. lama2 bakteria tu pon akan mati la.. kalau bacteria dah mati potensi jerawat nk tumbuh semula sgt lah tipis..

 

Effectiveness? 98% (Testimoni Sendiri)

Most of the people memang akan berjaya menghilang kan jerawat dorang tapi mungkin ada sesetengah orang yg tak berjaya. Maybe kulit terlalu sensitive dan perlukan stronger dosage (bergantung kepada tahap seriousness of the jerawat) Kalau tak berjaya, cuba pergi Klinik Kulit (Dr Ko *my suggestion* or any doctor yang terdekat dengan korg) minta advise and ubat dari doktor.

passport-pic-ayin
jerawat meriah di pipi evn abg kedai gmbr dh edit still nmpk hitam2 kat pipiii
263506_10150243214364776_835155_n
jerawat kat dahi, pipi kanan dan kiri
200130_201260889896462_7696271_n
look at my pipi. kiri kanan berjerawat. time ni dah cure sikit.. under treatment with Dalacin T

This was in 2009-2010… Cari gambar yang lagi clear close up muka berjerawat tak jumpa (telepon lama hilang) plus time2 tu teknologi mcm xberapa nak canggih sangat kan.. hahaha tapi kalau korang tengok betol2 gambar or siapa yg kenal the old me tahu lahh betapa berjerawatnya muka I time tu!!! satu muka meriahhh je dengan jerawat. memang terok!

Now….

15137645_10154747669699776_7209063117529624989_o
i dont have berketul jerawat any more tp bekas2 large pore masih ada lagi sikit.. itu jela yg tinggal..i can happily tangkap selfie without any picture edit

whatsapp-image-2016-12-01-at-2-30-24-pm

Where to buy?

Go to PHARMACY and find pharmacies on duty (usually dekat kaunter belakang farmasi yg ade banyak2 ubat tu). Ask them for this. Dalacin T.

How to use Dalacin T?

  • Wash the skin with a mild cleanser and pat it dry before applying the medicine.
  • Dalacin T topical solution or lotion should be applied thinly to the affected areas of skin (not just the individual spots) twice a day.
  • The solution bottle has an automatic pad dispenser. Gently dab the pad onto your skin. The lotion bottle has a dispensing cap. Gently rub the lotion/solution into the skin.

** pakai je hari2 sampai habis jerawat semua. lepas tu maintain je pakai untuk hilang ke semua parut2 hitam jerawat. TRUST me lepas tu jerawat dah xberani nak menepekkkk. I used it in 2011-2012 (3 botol je beli) till now xpernah dh beli lagi dan jerawat langsung xde tumbuh. AMAZING KAN! for someone who is (muka berjerawat) not it all gone~~~~~  \^0^/ (penangan tengok cerita drama Korea Scarlet Heart)

Sekarang ni masalah utama saya dengan large pores je sebab dulu ade severe acne kan.. jerawat batu batan so pores tu still there. Im trying to look and currently trying out products untuk reduce the pores. Kalau betol2 berkesan dah result bagus! nanti I share lagi okayyhh ? (;

Kalau ada soalan tanye je kat comment box bawah okay?

Nanti ada masa lagi I write on skin care remedy (cleanser, scrub etc..) maybe diet tips as well…hihihi

Sharing is caring kann.. Till then

BYEE~